Voetreflexologie

Voetreflexologie is een eeuwenoude geneeswijze, die ervan uitgaat dat op de voeten zogenoemde reflexzones liggen die in nauwe verbinding staan met organen, klieren en overige delen van het lichaam. 

Bij de behandeling wordt een massagetechniek toegepast, waarbij door middel van druk en massage op bepaalde delen van de voet het overeenkomstige lichaamsdeel wordt geactiveerd of gekalmeerd.

Wanneer u een chronisch of acuut gezondheidsprobleem hebt, of alleen op zoek bent naar een wijze waarop uspanning kunt verminderen, kan de voetreflexologie een antwoord zijn.

 

 

Door middel van voetreflexologie kunnen vele klachten via de voet verholpen worden, zoals:

 Allergieën  Spier- en gewrichtsklachten
 Bronchitis   Verlichting van spanning en stress
 Virusinfecties   Maag- en darmklachten
 Luchtweginfecties   Opgezette lymfeknoppen
 Hyperventilatie   Menstruatie- en overgangsklachten
 Narcose-nasleep   Vermoeidheidsklachten
 Pijnklachten  Schildklier (langzame- of snelle werking)
Fibromyalgie   Verslavingen zoals roken (ondersteuning)
 Bedplassen   Bloeddruk (verhoogde of verlaagde)
   

Naast de algemeen gangbare methode van voetreflexologiebestaat er ook nog een alternatieve manier. 

Deze bijzonderevorm van voetreflexologie is de STER-therapie, dit is een ‘zachte’ wijze van voetreflexologie, waarbij het lokaliseren én behandelenvan de reflexpunten geen enkele pijnreactie mag oproepen.

Voetreflexologie is een therapievorm waarbij het zelfgenezendvermogen van het lichaam geactiveerd wordt.Het is een eenvoudige, aangename en preventieve therapievorm voor een optimale gezondheid die zorgt voor een natuurlijke balans in het lichaam.

 

De functie van de voet is primair om erop te staan, ermee te lopen of om zich ermee af te zetten,maar de voet heeft nog een bijzondere functie.
De voet is namelijk een weerspiegeling van het lichaam. Er lopen vele onzichtbare energiestromen tussen het lichaam en de voet. In de voet bevinden zich ongeveer 30.000 zenuwuiteinden die via reflex- of drukpunten corresponderenmet specifieke organen, botten en spieren. Door middel van massage kan de werking van deze lichaamsonderdelen worden beinvloed.

Voetreflexologie is een therapie, waarbij organen via speciale punten op de voet behandeld worden. Met de vingers wordt lichte druk uitgeoefend op de reflexzones in en op de voeten. Dit heeft een stimulerend effect op specifieke delen van het lichaam. Het doel van een behandeling is om de lichaamsfuncties te normaliseren, spanning en stress te verminderen en om de werking van de zenuwen en bloedtoevoer in het gehele lichaam te verbeteren. In onze voeten komen de zenuwlijnen van al de weefsels van ons lichaamaan de oppervlakte. Door deze punten te prikkelen, behandelen we alle organen in ons lichaam, worden deze extra gestimuleerden krijgen ze weer nieuwe energie