Massagetherapie

Massagetherapie is een combinatie van verschillende technieken, waaronder klassieke massage en segmentale massagetherapie.
De huid, de onderliggende weefsels en de spieren van de probleemgebiedenworden gemasseerd.

Door Massagetherapie toe te passen kunnen klachtenworden behandeld zoals:

Astma
Maag- darmklachten
Hoofdpijn
Migraine
Stress gerelateerde klachten, bijv. burn-out verschijnselen,
   chronische vermoeidheid, spierspanning, spit

Klachten van het bewegingsapparaat, bijv. nek,
  rug- of schouderklachten of een beperkte bewegingsvrijheid
  in bepaalde gewrichten

Tennis/golfers elleboog
RSI / CANS
Nierklachten
Leverproblemen
Slaapproblemen.
Gebrekkig Immuunsysteem.
PMS / menstruatie problemen
Het herstellen van de energiebalans, lichamelijk en geestelijk

 

Met massagetherapie wordt doelgericht gewerkt aan het herstel van uw klachten.
Het is een ideale therapievorm om klachten aan het bewegingsapparaat te verhelpen.
De massage brengt het lichaam weer in balans, waardoorhet zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.

De klassieke massage maakt veelvuldig gebruik van een aantal basistechnieken, te weten, strijkingen, knedingen, kloppingen, schuddingen, vibraties en frictioneren. In Nederland is dit de meest toegepaste vorm van massage.

Bij de segmentale massagetherapie worden technieken en manipulaties gebruikt die de diepere weefsels activeren en die gericht zijn op het bestrijden van de klachten. Vanuit de wervelkolom treden, bij elke wervel, zenuwwortels uit die verbonden zijn met een bepaaldsegment (deel) van het lichaam. Dit segment omvat o.a. de huid, spieren en bepaalde organen. De technieken die gebruikt worden hebben niet alleen invloed op de huid en de spieren maar ook ophet bijpassende orgaan. Hierdoor zal het gehele lichaam beter functioneren.

Klachten ontstaan niet zomaar van de ene op de andere dag. Er is voor het ontstaan van klachtenaltijd gedurende langere tijd al een onbalans tussen belasting en belastbaarheid geweest. Deze onbalans kan door diverse oorzaken ontstaan: bijvoorbeeld als u te hard gesport heeft, te zwaar werk heeft verricht of als u onder spanning leeft door drukte op het werk of priv aangelegenheden.Het lichaam wordt hierdoor te zwaar belast. Door deze stress neemt de belastbaarheid van uw lichaam af waardoor u veel minder kunt hebben. Het gevolg is dat u klachten krijgt van werkzaamheden of gebeurtenissen die u normaal goed aan kon, maar die nu voor veel stress en problemen zorgen omdat u niet in balans bent. Veel klachten worden veroorzaakt door een vorm van overbelasting. Het zenuwstelsel kan geen goede keuze meer maken en een klacht of pijn is het gevolg.

Met massagetherapie wordt doelgericht gewerkt aan het herstel van uw klachten. Het is een ideale therapievorm om klachten aan het bewegingsapparaat te verhelpen. De massage brengt het lichaam weer in balans, waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd

 

Ontspanningsmassage

Het karakter van een ontspanningsmassage wordt voornamelijk bepaald door het langzame karakter van strijken, kneden en schudden.
Daarnaast is de dosering en variatie van de handgrepen mede bepalend.

De ontspanningsmassage is een perfecte methode om hetl ichaam weer tot rust te brengen zodat het zichzelf weer kan herstellen en u zich weer fit en gezond voelt.

Deze massagetechniek heeft naast de ontspannende werking nog de volgende effecten:

Stimuleert de circulatie van bloed waardoor de aanvoer en  afvoer van stoffen
  wordt verbeterd, alsmede de kwaliteit  van de vaatwanden

Stimuleert circulatie van lymfe
Helpt de evenwichtstoestand van de mens te herstellen
Vermindert spierspanning en pijnklachten
Kalmeert je zenuwstelsel
Vergroot het bereik en de vrijheid van beweging
Verbetert lichaamshouding en -bewustwording

Ontspanningsmassage is bijzonder prettig om te ondergaan, werkt preventief, en draagt bij aan een goede gezondheid. Het is een cadeautje voor jezelf om je vitaliteit te behouden of te hervinden.

Mogelijk is het overbodig om te vermelden: het hart biedt geen enkele vorm van erotische massage

 

We lopen soms heel de dag te rennen, op het werk is het druk, thuis willen we dat alles op rolletjes loopt en we moeten gedurende de dag door geestelijk allert zijn om beslissingen te nemen. We zijn lichamelijk en geestelijk moe en staan onder spanning. We komen gewoon weg niet meertoe aan even tijd voor onszelf, even lekker ontspannen.

Ons lichaam heeft echter regelmatig ontspanning nodig om goed te kunnen functioneren. Ontspanning is belangrijk voor ons herstel en helpt het zelfgenezend vermogen van ons lichaam om te vechten tegen ziekten en deze te voorkomen. Gelukkig is ons lichaam sterk en flexibel en kan heel lang stressvolle perioden opvangen.

Maar er komt een tijd dat het voor het lichaam niet meer vol te houden is. Door de voordurende spanning gaan we klachten ontwikkelen. Meestal begint het bij pijnlijke spieren in de nek en onderrug. We hebben niet meer het vermogen om te kunnen ontspannen zelfs als we ’s avonds in bed liggen zijn we nog gestresst en kunnen we moeilijk slapen. We hebben het vaak koud en zijn snel gerriteerden/of gemotioneerd.

De ontspanningsmassage is een perfecte methode om het lichaam weer tot rust te brengen zodat het zichzelf weer kan herstellen en u zich weer fit en gezond voelt.